Romo Island

 


Romo Island
Ön Römö, tysk romerska och nordfrisiska Rem, ligger i Nordsjön och tillhör regionen Västjylland. På grund av sitt idealiska läge och närheten till den tyska ön Sylt är Römö en av de mest populära semesteröarna. Den är nästan 14 kilometer lång, 5 kilometer bred och har därför en yta på nästan 130 kvadratkilometer. Cirka 650 människor bor permanent på ön.

Scandlines ferry

Discover Denmark!

Travel comfortably with Scandlines from Rostock or Puttgarden to Denmark.

To the date selection

Secure a 5% discount when booking online compared to ticket prices at the port terminal!

Karta över Romo

 

Sevärdheter på Römö (Rømø)

As one of the most important semester destinations for tourists, Romo has naturally also been keen to offer its services.
Den så kallade Kommandeurshof är en av de mest kända utflyktsmålen på hela ön. En del av Danmarks nationalmuseum ingår här idag. Inte långt därifrån finns “Toftum Skole”, som är den äldsta och samtidigt den minsta skolan i Danmark. Detta är ett litet hus som byggdes 1784 och bestod av endast ett rum, det vill säga ett klassrum.
Kyrkan på ön Römö, kallad Röml Kirke, byggdes redan år 1200. Denna kyrka är tillägnad sjömännens skyddshelgon, Saint Clemens.
Römö-Sommerland är särskilt lämpligt för barnfamiljer. Detta är ett fritidshem som har blivit större och mer attraktivt sedan 1980 -talet.

Här hittar du lämpligt boende på Romo

Den viktigaste platsen på ön Rømø, Havneby, har en egen hamn, som var och fortfarande är av stor betydelse för fiskare och sjöfolk i synnerhet. Det finns också ett naturreservat i Havneby som heter Helmodde. Framför allt finns det många ostronfiskar, brentgäss och ederfåglar att hitta här.
Den bredaste sandstranden i hela Nordeuropa ligger på Römö. This is a natural paradise for many bathers and beachcombers. Denna strand är cirka 8,5 kilometer lång och har bara den finaste sanden, som tas bort från Sylt och tvättas igen på Römö. Förresten, du kan enkelt ta dig till Sylt med Syltrexpress, en liten Sylt -färja.
Om du vill veta mer om naturen på ön Römö kan du besöka Tonnisgard Nature Center. Det finns många utställningar om Vadehavet och öns natur. Bärnsten och gosedjur i Vadehavet, såsom sälar, kan också ses här på Rømø.

Särskilda särdrag på ön Romo

Ön Romo och särskilt staden Havneby har redan visats på bio. Roman Polanski spelade in sin film “The Ghostwriter” här 2009. Detta bekräftar än en gång hur unik och vacker denna jordbit är.

Kongsmark

Kongsmark ligger ungefär på östra sidan av Rømø. The outer planter with the tallar is especially lighted for use. Många vandringsleder leder genom det idylliska landskapet. Kongsmark har butiker och restauranger och massor av härliga fritidshus.

Lakolk

Lakolk är en turiststad på västra sidan av den danska ön Rømø. Byn på sanddyner är den äldsta semesterorten på Römö och har varit destination för sommarbesökare sedan minst 1898. Idag består den av ett stort antal fritidshus, ett hotell, en campingplats och ett stort köpcentrum.

Fritidshus på ön Romo

Semesterpartner Römö och Atraveo erbjuder ett stort urval av lediga boenden.
Vi har sammanställt ett urval av fritidshus på ön Romo för dig.