Bodum Blå – mer original än originalet

En liten blå dekoration. Men en som separerade vattnet, demokratiserade det goda livet och i synnerhet målade en ny bild av kvinnor. Det skapades i en kreativ process som tvingade gränserna för konventionell design och, i en poetisk takt, gav ett nytt radikalt minimalt uttryck.

Det är rätterna Blå.

Formgiven av Grethe Meyer 1965 och återutgiven av Bodum.

Blå – mer original än originalet

Ursprungligen föreställde sig Grethe Meyer att Blå -porslinet skulle vara tillverkat av porslin. Men av ekonomiska skäl gjordes det i Faiance redan 1965. Nu, mer än ett halvt sekel senare, sätter Bodum tillbaka Blå -servisen i produktion. Och denna gång gjord av slitstarkt och exklusivt porslin. Så som det ska vara.

En daglig njutning

Grethe Meyer ville att hennes mönster skulle vara minimalistiska och en daglig behandling för sina användare. Praktiskt i köket och trevligt på bordet. Rätterna är genomtänkta och platsbesparande, eftersom alla delar kan staplas och användas med olika funktioner.

Med sina egna ord:

„Det är verkligen viktigt att designa för människor. Detta är mitt band. Design är också den djupaste mänskliga relationen: att kunna förmedla min kärlek till andra genom de föremål som jag har designat. „

>> Länk till Bodum (ingen reklam)

Siehe auch  Enthüllung der Tiefen: Eine geologische Reise zur Tannis Bugt, Dänemark

Schreibe einen Kommentar

*

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.